REDAKTION

Fem års erfaring   -   mange anbefalinger   -   både fag- og skønlitteratur

Som professionel redaktør på freelancebasis tilbyder jeg redaktion af både fag- og skønlitterære manuskripter. Dette kan foregå som redaktionel feedback til forfatteren; som tekstredaktion, hvor jeg selv foretager (oftest mindre) ændringer i manuskriptet; eller som en proces, der inkluderer begge dele. Valget kommer an på jeres - og manuskriptets - behov. 

      Hidtil har jeg kun redigeret dansksprogede tekster, men i kraft af min tosprogethed vil jeg også kunne redigere manuskripter på engelsk. Jeg udfører også gerne tekstredaktion på hjemmesider, magasiner, hæfter og andet, der består af ord. 

  

Nedenfor kan du se en liste over de bøger, jeg har redigeret, og læse udtalelser fra nogle af mine forfattere.

Hvis du vil vide mere ... 

ET PAR ORD OM KORREKTURLÆSNING

  

Jeg er ikke uddannet korrekturlæser - og derudover er jeg stor tilhænger af, at man kender sine begrænsninger. Jeg er grammatisk stærk, men der er mange, der er bedre, end jeg er. Derfor tilbyder jeg ikke ren korrekturlæsning.  

      Som en del af en tekstredaktion læser jeg indledende korrektur på manuskriptet, men jeg anbefaler stadig på det kraftigste, at der læses egentlig korrektur på det færdige manuskript.

      Ligeledes anbefaler jeg, at du læser korrektur på dit manuskript, så grundigt som du kan, før du sender det til mig. Jo flere fejl et manuskript indeholder, jo mere tidskrævende er det at arbejde med - og jo større bliver omkostningerne. 

MIN REDAKTIONELLE BIBLIOGRAFI:

 • Bonnie Rita Andersen og Susanne Bjerre Lomholt: Ildsjælen (Biografi), EgoLibris 2014

 • Gry Pil Lund Ranfelt: Tidsfangen (Roman; YA/fantasy), EgoLibris 2014

 • Martin Winckler-Carlsen: Det revolutionære råd (Roman; spænding), EgoLibris 2014

 • Brian Dan Christensen: Det koldeste land i verden (Roman; skønlitteratur), EgoLibris 2015

 • Claus Holm: Uplink (Roman; sci-fi), EgoLibris 2015

 • Claus Lembourn: Svovlregn (Roman; historisk), EgoLibris 2015

 • Sofie Magnus: Drømmemageren (Roman; YA/fantasy), EgoLibris 2015

 • Michael Ford: KOMA – den 13. kriger (Roman; samtid/spænding), EgoLibris 2015

 • Mikkel Jensen: Hr. Rimbaud, formoder jeg? (Roman; magisk realisme), EgoLibris 2015

 • Pia Stærmose: Fjord (Roman; skønlitteratur), EgoLibris 2016

 • Karin Shakoor: Russerunge (Roman; skønlitteratur), EgoLibris 2016

 • Christiane Meulengracht: Kærlighed med vilje (Selvhjælp; parforhold), EgoLibris 2016 (kun tekstredigering)

 • Anja Isabell: Glutenfri brød med omtanke (Kogebog), Skriveforlaget 2016

 • Claus Holm: De, der vogter (Skønlitteratur), EgoLibris 2017

 • Egil Hvid-Olsen: Den trofaste følgesvend (Roman; historisk/biografisk), EgoLibris 2017

 • Mette Bendixen og Marie-Louise Vianello: Dus med døden (Selvhjælp; sorg), EgoLibris 2017

 • Mikkel Jønsson: Udspring (Roman; spænding), EgoLibris 2017

 • Michael Ford: KOMA – Jerusalem (Roman; samtid/spænding), EgoLibris 2017

 • Persille Ingerslev: Om (Biografisk roman), EgoLibris 2017

 • Tove Holmgaard Sørensen: Hjemland (Samfund), EgoLibris 2017

 • Tina Nelleberg Frandsen og Lotte Voetmann: Yoga med Mr. Yogi – 0.-1. klasse (Undervisning; Yoga),
  EgoLibris 2018

 • Tina Nelleberg Frandsen og Lotte Voetmann: Yoga med Mr. Yogi – 2.-4. klasse (Undervisning; Yoga),
  EgoLibris 2018

 • David Bekker-Jensen: Broernes by (Roman), EgoLibris 2018

 • Viggo Fisher: Friheden er altid udfordret (Erindringer og politik), Skriveforlaget 2018

 • Sussie Maria Pilegaard: Saga (Roman; psykologisk realisme), EgoLibris 2018

 • Jakob Pedersen: Familien Atom (Børnebog), EgoLibris 2019

 • Jes Buster Madsen: Projekt Luftballon (Ungdomsbog), EgoLibris 2019

 

Endnu ikke udkommet:

 • Udviklingshæmmet [arbejdstitel], Pressto 2019

 

UDTALELSER FRA NOGLE AF DE FORFATTERE,

HVIS BØGER JEG HAR REDIGERET

”Maya har været en fantastisk redaktør på min debutroman Projekt Luftballon. Hun har både overblik over de store linjer og de små detaljer. Min roman var aldrig blevet det, den er i dag, uden hendes uvurderlige hjælp. Jeg vil anbefale hende til alle, der drømmer om at blive forfatter.”

 

    - Jes Buster Madsen

"Du er pissedygtig, og jeg tager hatten af for dit enorme arbejde. Jeg synes, du har formået at skabe en slags tråd igennem det kaos, som bogen [Om] jo egentlig er, og det er jeg taknemmelig for. Du har gjort det respektfuldt og med stor forståelse for materialet. Som det fremstår nu, er jeg klar til at lade den gå til korrektur. PS: Du er god til at fluekneppe. I like it."

     - Persille Ingerslev

"Jeg har nu gennemgået Jerusalem, som du har redigeret på en helt igennem entusiastisk og vidunderlig måde. Jeg har aldrig gennemskrevet et manus så mange gange og brugt så megen tid som på denne. Jeg var overbevist om, at geden var barberet. Så læste jeg dit brev igen. Og igen. Og langsomt begyndte der at snige sig en uhyggelig fornemmelse af deja-vu ind under huden. Det føltes, som da jeg for 35 år siden fik et manus tilbage fra Store Klaus [Rifbjerg] fem gange, og hver gang troede jeg, at nu var den potte ude. Man lærer så længe man lever. […] Jeg er meget glad for din overordnede bedømmelse af romanen, og jeg er nu ikke et sekund i tvivl om, at den er bedre, end den var, da du fik den, og det skal du have tak for. […] Jeg kan godt lide dine rettelser, som får dialogerne til at flyde bedre og hurtigere fører handlingen fremad."

     - Michael Ford

”Jeg har haft et godt samarbejde med Maya Salonin i forbindelse med færdiggørelsen af min bog Friheden er altid udfordret. Det var præget af Mayas store faglige viden og evne til at danne sig et udmærket overblik over stoffet. Dertil en god tilgang til opgaven.”

  

     - Viggo Fischer, tidl. MF

”Maya var redaktør på min debutroman, Saga, og hun var alt det, jeg havde håbet på og glædet mig til i mødet med min første redaktør: Skarp, præcis og med et godt overblik over fortællingen og dens forskellige spor og fortællestemmer. Hun identificerede hurtigt de svage punkter og foreslog konkrete ændringer til manuskriptet uden på noget tidspunkt at overtage historien, og hun har gennem hele forløbet holdt en respektfuld distance og ladet mig selv træffe de endelige og afgørende beslutninger. Det er i høj grad Mayas fortjeneste, at mit manuskript blev en færdig roman. Jeg bøjer mig i støvet og takker for samarbejdet.”

 

    - Sussie Maria Pilegaard

”Maya er skarp, intelligent og har evnen og viljen til at vende hver en sten i redigeringsprocessen. Hun har humor, selvironi og har ikke tendens til at være selvhøjtidelig omkring sit arbejde, hvilket gør hende nem og dejlig at samarbejde med. Hun er empatisk og formår at sætte sig ind i andres universer, i andres tanker og i andres overbevisninger - det betyder, at hun kan redigere og hjælpe på flere planer. Hun tør komme med dristige forslag og udfordre ens egen mirakuløse  tekst - det gør hende til en interessant og spændende samarbejdspartner. Hun er sød og hyggelig at være sammen med og er ikke bange for at dele ud af sig selv - alt sammen kvaliteter, der får samarbejdet til at lykkes godt. Maya skriver selv rigtig gode bøger og har også været hele processen omkring udgivelse igennem som forfatter. Det er i min optik et stort plus. Jeg kan kun give Maya de allerbedste anbefalinger.”

 

    - Charlotte Matthiesen

”Det var en fornøjelse at arbejde med Maya, da hun var redaktør på min roman Broenes by. Gennem hele forløbet havde hun en virkelig god fornemmelse for bogens kvaliteter og muligheder, samtidig med at hun også var god til at påpege dens svage steder. Hun er en fremragende redaktør og var stærkt medvirkende til at give bogen dens endelige udtryk.”

    - David Bekker-Jensen

Kontor: Store Kirkestræde 1, København K

CVR: 34263639